Thursday, June 29, 2006

Låse typer

der findes mange forskellige låse systemer men de 3 mest almindelige er dem som jeg i første gang vil beskæftige mig med !

Pin Tumbler : dette er nok den mest brugte lås i Danmark feks. Ruko og Yale laver disse låse ! inde i låse huset sider en et antal stifter som skal løftes til den rigtige højde for låsen kan gå op dette er nok den type lås jeg vil anbefale folk at starte med. Denne type låse har som regel mellem 3 - 14 pins (kan ha flere) som en god start lås ville jeg vælge en 5 pin Ruko låse cylinder ! der er lavet mange sikkerheds systemer til denne låse type feks. specielle pins der gør det svære at ramme "shear-line", to rækker pins ved siden af hver anden og meget meget mere.

Disk tumbler lås : denne type lås er meget lig en pin tumbler lås. Men i stedet for stifter sider der skiver inde i låsen. denne type låse ses oftest i skabe og i biler m.m. denne type lås findes både som et siddet og double siddet lås (double siddet som dem der sider i biler) teknikker og værktøjet er det samme som i en lås med stifter man skal dog være opmærksom på at skiverne er smallere end stifter og sider med større mellem rum. er det en double siddet lås kan det være et problem at placer tension jernet.











ACE locks: dette er en låse type som oftest ses på vaskerier penge automater og lignende (jeg har også set den som skive lås til knallerter) det kan måske se ud som at denne låse type er meget forskellig fra en Pin tumbler lås men i bund og grund er de meget ens både i opbygning og måden man pick'er dem på. ud over udsende på lås og nøgle adskiller ACE låsen sig ved at pins'ene sider i en cirkel i stedet for en line og skal skubbes ind i stedet for op for at ramme "shear-line". som note kan jeg nævne jeg har sen denne låse type blive pick'et med en banan :-) så hvor for vaskerier vælger dem som sikkerhed ved jeg ikke.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hvordan Dirker man en ACE lås... troede ikke det var muligt... men okay... alt kan jo vel dirkes hvis man ved hvordan... og hvilke "værktøjer" bruger man til netop denne lås... har nemlig en hængelås af denne type liggende... og kunne da være sjovt at se om man kunne få den åbnet..

På forhånd tak..

Allan

September 17, 2006 3:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Lyder da egentlig som en meget interessant hobby, men hvor kan man købe dirke sæt i Danmark og er det lovligt at eje et?

August 08, 2007 7:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

hej der jo alt er muligt at få op
men det er ikk så nemt at få div låse udstyr i lille danmark.. de tror jo straks at man er kriminel hvis man vil lære det om låse grej.. men du kan købe noget af mig hvis interassen er der .. sen mig en mail med dit fon nr så gir jeg et kald ikk .. min mail er mic_lock2002@yahoo.com .. er gammel låsesmed .. man skal starte et sted ikk hygge mike

January 31, 2008 6:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

man kan også gå ind på www.lockpick.dk der finder du alt inde for dirke låsepistoler og bankenøgler og varerne sendes fra Danmark direkte til dig. der er også mulighed for at betale med visa/dankort.

http://lockpick.dk/dirke-laase-pistoler-35/

November 30, 2010 12:40 PM  

Post a Comment

<< Home